27 Септември 2024 г. Петък

Калфин призова БСП: Обединете се зад мен

2011-07-23 15:11:44

Ние трябва да се противопоставим на политиката на ГЕРБ за тотален натиск върху институциите, политика на агресия, конфронтация, на отричане на различното мислене, политика на даване на огромна власт в ръцете на един човек. Това заяви кандидатът за президент на БСП пред делегатите на 47-ия конгрес на партията.

Калфин изтъкна, че балансът и разделението на властите трябва да бъдат защитени и да се увеличат гаранциите, че никой не може да злоупотребява с лостовете на държавното управление. 

Кандидат-президентът поиска подкрепа от цялата партия за предстоящите избори и призова останалите, които бяха номинирани да дадат пример за единство.

"Искам ние, не само конгресът, а партията, да застанем рамо до рамо на тези избори. Залогът е бъдещето на страната", обърна се Калфин към делегатите.

 

Той декларира пълната си ангажираност да участва във вота, за да спечели. По думите му залогът на тези избори е реабилитацията на  демократичните идеи, на социалните идеи и на бъдещето на страната.

Изборите ще бъдат тест не само за политиката на управляващите, но и за способността на опозицията да бъде реална алтернатива не само на думи, но и на дела, каза Ивайло Калфин. 

Според него в страната вече има условия за протестен вот, а той няма да прелее в поредната агресивна политика. 

"Алтернативата в България не е в агресията и кресливото поведение на партии като "Атака" и РЗС, а в спокойната и категорична позиция, аргументирана и добре защитена, опряла се на широк консенсус между партиите, които се числят към демократичния спектър, заяви Калфин.

Според него страната ни се нуждае от различен тип политика – на диалог, на алтернативите, на политическата отговорност и на гражданската подкрепа. 

"Аз съм уверен, че именно  институцията на президента може да постави тези въпроси и да 
работи за национално съгласие по тях", добави Ивайло Калфин.

източник: dnes.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати