14 Октомври 2024 г. Понеделник

Пореден срам! И Украйна ни отнесе

2011-10-08 06:02:00
И Украйна се подигра с България и след спокойно 3:0 над родните "лъвчета" ни нанесе поредна срамна загуба. 

Четата на Михаил Мадански определено е на дъното и то само няколко дни преди последната евроквалификация срещу Уелс в София. 

Каквото и да се каже за поредната безлична и безобразна игра на футболните ни "лъвове" ще бъде малко. Единствено трябва да сме доволни, че това бе само приятелска среща и Андрий Шевченко и компания се смилиха над нас, като ни вкараха само три парцала. 

Попаденията в проверката забиха именно Шевченко и Евгений Селин през първото полувреме, както и Андрий Ярмоленко след почивката. 

Най-доброто за България бе греда на Иван Бандаловски. Почти през цялата среща националите ни се лутаха и изпадаха в комични ситуации, а опитите ни да вкараме гол бяха повече от трагични. 

Срещата ще се запомни и с официалния дебют на Михаил Мадански начело на България, но и той не успя да промени нищо в играта ни.

Контролата започна с атаки за Украйна. В 3-ата минута Богдан Бутко проби по дясното крило, последва центриране в наказателното ни поле, но там Костадин Стоянов бе най-добре пласиран и успя да избие топката с глава. 

Четири минути по-късно домакините вкараха. След центриране от ъглов удар Тараш Михалик отклони топката към Евгений Селин, който ни опъна мрежата отблизо за 1:0. Украинците продължиха да ни мачкат и можеха да вкарат втори гол. 

Андрий Шевченко центрира от пряк свободен удар в малкия пеналт, където Артьом Милевски бе оставен непокрит и стреля с главаа, но за щастие в аут. 

Последва и удар на Шевченко, но топката мина до дясната греда на Михайлов. Постепенно "лъвовете" живнаха малко и бяха близо до изравняването. 

В 26-ата минута Валери Божинов и Димитър Рангелов разцъкаха майсторски топката, след което последва пас към Христо Златински, който стреля мощно, но Шовковский изби в корнер. 

Златински центрира от ъгловия удар и качи топката на главата на Иван Бандаловски, който обаче я прати в дясната греда на домакините. Това бе и най-чистото положение за родните ни национали за цялата среща. 

Коце Стоянов направи безумна грешка в защита в 38-ата минута, след като Артьом Милевски му отне топката, пусна я към Шевченко, но за щастие, той не успя да я засече в празната врата. 

Звездата на Украйна обаче се реваншира малко по-късно, когато Олег Гусев стреля мощно, Ники Михайлов успя да отрази, но топката попадна в Шевченко, който без проблеми отбеляза за 2:0.

През второто полувреме двамата селекционери заложиха на множество смени, което наруши темпото на игра. В 55-ата минута Игор Коноплянка развинти Манолев, след което навлезе в наказателното ни поле и чукна топката към Милевски, но в последния момент Костадин Стоянов го блокира. 

Десет минути по-късно Селезньов засече с глава топката, но над гредата. В тези минути домакините тотално ни надиграваха, но добрите намеси на резервата Владо Стоянов ни спасяваха от трети гол. 

В 71-ата минута Ивелин Попов и Валери Домовчийски си размениха пасове, при което Попето шутира, но топката мина до дясната греда и излезе в аут. Домакините доминираха до края на срещата и логично ни забиха ново попадение.

Резервата Евген Коноплянка подаде към Андрий Ярмоленко, който на празна врата вкара за 3:0. Това бе и всичко по-интересно от тази контрола, в която записахме пореден срам, само няколко дни преди евроквалификацията с Уелс.

УКРАЙНА - БЪЛГАРИЯ 3:0

1:0 Селин 7
2:0 Шевченко 38
3:0 Ярмоленко 82

УКРАЙНА: 1.Олександър Шовковский, 21.Богдан Бутко, 5.Денис Гармаш (46-14.Руслан Ротан), 27.Дмитро Чигринский, 33.Евген Селин, 17.Тарас Михалик, 9.Олег Гусев (46-19.Евген Коноплянка), 4.Анатолий Тимошчук, 6.Андрий Ярмоленко, 7.Андрий Шевченко (53-11.Евген Селезньов), 25.Артьом Милевски (65-8.Олександър Алиев)
Селекционер: Олег Блохин

БЪЛГАРИЯ: 13.Николай Михайлов (46-1.Владислав Стоянов), 11.Иван Бандаловски (54-3.Георги Терзиев), 15.Иван Иванов, 21.Костадин Стоянов, 2.Станислав Манолев, 23.Христо Златински (67-17.Георги Миланов), 5.Александър Цветков, 18.Владимир Гаджев (50-7.Благой Георгиев), 19.Стилиян Петров, 10.Валери Божинов (50-14.Валери Домовчийски), 20.Димитър Рангелов (46-9.Ивелин Попов)
Селекционер: Михаил Мадански
източник: gol.bg

Последни новини от категория Спорт


Новини
Източник Pixabay Откритото първенство на Франция, или Ролан Гарос, както е известно, е най-известният турнир по тенис на корт в света. Това е турнирът, който стартира през 1987 г ...
Новини
УЕФА окончателно отложи Европейското първенство по футбол, което трябваше да се проведе от 12 юни до 12 юли, съобщиха от Европейската футболна централа.Първенството ще се проведе през 2021 годи ...
Новини
Бившият капитан на националния отбор по футбол Ивелин Попов може да се завърне в състава на България за предстоящите баражи за Евро 2020 година.32-годишният футболист обяви, че последният м ...
Новини
Откриването на най-чаканото събитие - Световното първенство по футбол, е след броени часове.В продължение на месец светът ще бъде в плен на най-гледания спорт, но добре знаем, че макар много дами съ ...
Новини
Неслучайно то е редовна част от подготовката на военните и не просто стяга мускулите на торса, но и подобрява цялостната издръжливост на тялото. Говорим за планк или "дъска" - наглед п ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати