20 Септември 2024 г. Петък

Калфин, Семов и Христов за лова и благотворителността

2011-10-12 12:32:17

Трима кандидат-президенти – Атанас Семов от РЗС, Ивайло Калфин от БСП и Румен Христов от СДС, премериха сили на предизборен дебат в НДК, организиран от КТ "Подкрепа".

Най-колоритен в обещанията си беше съмишленикът на Яне Янев, който обеща да продължи хобито на Георги Първанов – лова. 

„Ако стана президент, ще отстрелвам корумпираните министри и депутати“, отсече Семов.

Червеният кандидат Ивайло Калфин пък обеща да има по-безобидни хобита и припомни, че не е ловец. „Така че няма да ме видите да обикалям по планините“, каза той.

Румен Христов обаче видя в лова възможност за развитие на друг вид туризъм в България – ловния, но с ясен регламент.

Тримата кандидати се обявиха за повече пари за образование и наука, както и за увеличение на доходите на хората.

Калфин смята дори, че въпросът за бедността трябва да се разгледа от КСНС, тъй като вече е заплаха за националната сигурност.

„Нищо не струва финансова стабилност, която гарантира на хората "стабилна мизерия", скочи и Атанас Семов по време на дискусията. 

Той обеща, ако бъде избран, да даде ултиматум на финансовия министър да преразгледа политиката по доходите. А ако това не станело, щял да използва правото си да опрощава всички задължения на българските граждани към държавата.

Семов дори вече е подготвил проектоукази, сред които за опрощаване на задълженията на младите семейства до 35 години с висше образование и две и повече деца.

Кандидатът на РЗС вече бил подготвил и своята оставка, ако не изпълни обещанията си.

„Решението на правителството за замразяване на доходите за запазване на финансовата стабилност е добро, но е добре да оцелеят и хората, които живеят в тази стабилна държава“, заяви от своя страна синият Румен Христов.

Според него президентът трябва да разговаря с институциите рестрикциите на доходите да бъдат разчупени.

По отношение на благотворителността отново най-крайно беше мнението на Атанас Семов.

Според него "Българската Коледа" е била проява на "политически цинизъм и личен пиар".

Той предложи и радикалната идея в нова конституция да се запише, че програмата на всяко правителство се приема със закон в началото на мандата и неизпълнението й е основание за прекратяване на мандата.

От своя страна Румен Христов каза, че не е привърженик на шумното дарителство. Според него могат да се спестят средства от НСО, тъй като не е необходима толкова голяма охрана за президента, а тези пари да отидат в дарителски фонд.

Ивайло Калфин единствен се обяви категорично за големи дарителски инициативи и заяви, че би подкрепил "Българската Коледа", която досега се организираше под патронажа на президента Георги Първанов.

„За мен това не е порочна практика или личен пиар, а хората имат нужда от подобна прозрачна инициатива, смята червеният кандидат-президент. 

източник: dnes.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати