19 Април 2024 г. Петък

Обявиха финалната тройка за Златната топка

2013-12-09 17:06:05

ФИФА обяви официално имената на Роналдо, Меси и Рибери, които ще спорят за престижния приз, който ще определи кой от тях е най-добър като футболист.

Нападателят на "Барселона" и аржентинския национален отбор ще спори за пета поредна златна топка, докато Роналдо за последен път взе приза през 2008г.

Френският национал и нападател на "Байерн Мюнхен" пък имаше феноменален сезон, в който "баварците" направиха требъл.

Гарет Бейл не успя да попадне във финалната тройка, при положение, че отбеляза 26 попадения за "Тотнъм" преди да премине в "кралския клуб" за феноменалната сума от 100 млн. евро.

Човекът, който ще вземе приза "Златна топка" ще бъде обявен на 13-ти януари следващата година, на официална церемония в Цюрих.

Роналдо е фаворит за приза, след отбелязаните 34 гола през миналия сезон в испанското първенство и терора, който наложи над защитниците в Испания, Европа и съперниците на Португалия в световните квалификации.

Меси също се представи отлично през миналия сезон и оправда последната спечелена Златна топка с 45 гола в испанското първенство и шампионска титла за "Барселона", както и след класирането на Аржентина за Мондиал 2014.

Рибери пък ще се бори за второ индивидуално отличие след спечелването на приза "Най-добър футболист на УЕФА за Европа" през миналия сезон. Той определено помогна на "Байерн Мюнхен" да вземе Бундеслигата, Купата на Германия и Шампионска лига.

Листата с 23-та подгласници не обявена от Футболния комитет на ФИФА и експерти от Франс футбол на 29-ти октомври. След това думата имаха капитаните и треньорите на мъжките и женски национални формации на 209-те членки на ФИФА, както и журналисти избрани от ФИФА и Франс футбол.

Трите номинации за "Наградата Пушкаш на ФИФА" за най-красив гол на годината, също бяха обявени.

Акробатичното воле на Ибрахимович за Швеция срещу Англия през ноември 2012г., волето на Неманя Матич за "Бенфика" срещу "Порто" и красивият изстрел на Неймар за Бразилия срещу Япония през юни в Купата на конфедерациите.

източник: actualno.com

Последни новини от категория Спорт


Новини
Източник Pixabay Откритото първенство на Франция, или Ролан Гарос, както е известно, е най-известният турнир по тенис на корт в света. Това е турнирът, който стартира през 1987 г ...
Новини
УЕФА окончателно отложи Европейското първенство по футбол, което трябваше да се проведе от 12 юни до 12 юли, съобщиха от Европейската футболна централа.Първенството ще се проведе през 2021 годи ...
Новини
Бившият капитан на националния отбор по футбол Ивелин Попов може да се завърне в състава на България за предстоящите баражи за Евро 2020 година.32-годишният футболист обяви, че последният м ...
Новини
Откриването на най-чаканото събитие - Световното първенство по футбол, е след броени часове.В продължение на месец светът ще бъде в плен на най-гледания спорт, но добре знаем, че макар много дами съ ...
Новини
Неслучайно то е редовна част от подготовката на военните и не просто стяга мускулите на торса, но и подобрява цялостната издръжливост на тялото. Говорим за планк или "дъска" - наглед п ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати