24 Април 2024 г. Сряда

Пресата днес: 22 язовира ще бъдат източени, 50-ина почнали атаката

2014-06-29 09:22:34

24 часа

Червени харесали десния Гаврийски за служебен премиер

Има идея за премиер на бъдещото служебно правителство да бъде поканен бившият министър на финансите и управител на БНБ Светослав Гаврийски, научи "24 часа".

Самият Гаврийски каза, че е чул за тази идея, но още не е говорено с него.

Името на Светослав Гаврийски е обсъждано и от двете управляващи в момента партии - БСП и ДПС, научи още в. "24 часа". Червените особено харесвали финансиста. Според тях той бил добър вариант, защото има опит, специалист е, отговорен човек, смел и непукист, сподели член на Изпълнителното бюро на БСП.

Червени депутати дори са проверявали какво работи в момента Гаврийски и дали би могъл да остави временно работата си, за да стане служебен премиер.

 

24 часа

50-ина почнали атаката срещу ПИБ

2-ма души бяха арестувани за изпращането на имейли и есемеси с призиви хората да си изтеглят парите от Първа инвестиционна банка.

45-годишният бизнесмен Венцислав Ангелов-Чикагото от София е единият, задържали го в Русе. В петък той публикувал на стената си във фейсбук съобщение, съдържащо злонамерена атака срещу голяма българска банка и призиви за сваляне на валутния борд. Бил активен и в ютюб. Чикагото е отведен в областна полицейска дирекция, където го разпитали прокурори и спецченгета.

 

Труд

Борсов играч палел паника около банките

Манипулативните техники, с които в страната в четвъртък и петък е всявана паника за депозитите в банките, са били невероятно изобретателни, установи "Труд".

Информационен посредник, консултиращ играчи на фондовата борса, е изпратил в четвъртък по имейл на клиентите си "информационен бюлетин" за "рисковете за депозитите в българските банки".

Това гласи сигнал на читател до вестника, който ще бъде пратен в ДАНС и прокуратурата.

 

Труд

ВИП коридор за израелците в Бургас

Израелските туристи, които пристигат в Бургас за лятната си почивка, ще минават през отделен изход на летището. Той пак е на терминала за пристигащи пътници.

Досега те се движеха по отделен коридор, а изходът бе общ.

С нововъведението де факто вече никой не може да се присъедини към групите на гостите, пристигащи с полети от Тел Авив. "Това е много важно по отношение на сигурността", каза почетният консул на Израел в Бургас Орлин Мандов.

 

Стандарт

Столевки на пазара

Столевки зарадваха за първи път от началото на лятото търговци в страната. "Хората плащат с едри банкноти за кило домати, това не се е случвало от месеци", похвали се продавачът Иван Петров от пазара "Ситняково". Повишените обороти потвърдиха и колегите му от сергиите на "Иван Вазов" и Женския пазар, показа проверка на "Стандарт". "Въпреки че цената на черешите продължава да е над 3 лева за килограм, хората не се стискат, а пазаруват", обясниха търговците. Явно в отпускарския сезон кесиите се развързват. Според продавачите тепърва оборотите им ще се вдигат. "Смятахме, че световното ще отпуши пазара още в първите дни, но чак сега скокът се усети", коментира още Петров. Той разкри, че с колегите си от 3 дни зареждат всеки ден стока, а преди това са го прави два пъти седмично.

 

Стандарт

22 язовира ще бъдат източени

22 язовира ще бъдат източени под контрола на дирекция "Управление на водите". Това заяви по "Дарик" министър Станислав Анастасов във връзка с последните наводнения във Варна и Добрич. Той добави, че Министерството на околната среда и водите наблюдава 53 язовира от национално значение. Скоро ще се направи и картотека на сухите реки в България, които досега не са оценявани като рискови, добави министърът. Междувременно във Варна продължават спасителните работи след бедствието. Общината обяви, че транспортът в събота и неделя до "Аспарухово" ще е безплатен за доброволците.

източник: news.bg

Последни новини от категория България


Новини
Реч на Джефри Сакс след получването на наградата “Танг” за “Устойчиво развитие”, в Тайван. Според последните данни световните военни разходи възлизат на $2.2 тр ...
Новини
Празнуваме един от най-светлите християнски празници - Бъдни вечер, който се чества семейно от всички християни.Семейството се събира в очакване на раждането на Божия син - Иисус Христо ...
Новини
Днес православната църква почита свети Игнатий Богоносец - един от учениците на св. Йоан Богослов.Св. Игнатий е живял през ІІ век. Той е роден в гр. Антиохия. Въпреки, че името му ...
Новини
На 6 декември източноправославните християни честват Свeти Николай Чудотворец.Първообразът е историческа личност - Никола Мираликийски, роден през 270 година от н.е. в Патара - Ликия, Мала Азия ( ...
Новини
Св. великомъченик Димитрий Солунски Мироточиви бил родом от Солун. Баща му, който бил управител на града, имал в дома си молитвена стая с икона и кандило. След смъртта на родителите си Димитр ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати