21 Септември 2024 г. Събота

Мачовете днес: Швейцария ще спира Меси с курс към 1/4-финал

2014-07-01 08:16:23

Аржентинците очакват Лионел Меси да направи разликата в двубоя

 

 

Швейцарският селекционер Отмар Хицфелд е убеден, че днешният осминафинал срещу Аржентина няма да е последният му мач начело на националния отбор.

Откакто 65-годишният германец обяви прекратяването на треньорската си кариера след световното първенство, това може да означава само едно нещо.

"Очаквам с нетърпение това огромно спортно предизвикателство. Заедно с отбора обмисляхме как ще продължим напред и плановете ни включват четвъртфинал. Така че не мисля предстоящия двубой да е последният ми", заяви Хицфелд.

Мачът е във вторник от 19.00 часа българско време, а Швейцария ще преследва първото си класиране сред последните осем от 1954 г., когато е домакин на световното първенство. За да повторят успеха си 60 години по-късно, "кръстоносците" трябва да спрат един от фаворитите в турнира и най-вече намиращия се в отлична форма Лионел Меси.

"Всяка защита би имала проблеми при среща с Меси. Проблемите ги има, за да се решават. Вярвам на моите момчета. Целият отбор трябва да е на ниво и съм оптимист. Във вторник ще ви покажем как да спрете Меси", каза Хицфелд.

Специалистът, който е начело на Швейцария от 2008 г., призна, че има известно напрежение и очакване сред неговите възпитаници. "Можем да сме конкурентни на Аржентина единствено, ако всеки футболист покаже максимума от себе си и даде нещо повече на отбора", допълни Хицфелт.

Аржентинският селекционер Алехандро Сабея също очаква Меси да изиграе ключова роля в сблъсъка тази вечер. Той похвали нападателя и го сравни с легендата Диего Марадона по време на шампионския поход през 1986 г.

"Меси прави невероятно световно, точно както всички очакваха. Той е много важен играч за нас. Марадона беше такъв навремето и Меси има същото значение за отбора сега", каза Сабея.

Звездата на "гаучосите" отбеляза четири от шестте гола на тима в груповата фаза. Той има само с един по-малко от тези на Марадона през 1986 г., когато Аржентина за последен път спечели световната титла.

Независимо от убедеността си в качествата на Меси и останалите си футболисти, Сабея се презастрахова и нареди изпълнение на дузпи в последното занимание на отбора. Специалистът обясни, че това е нормална част от тренировката. "Наказателните удари са специфична част от играта. Грам мозък в тази ситуация струва повече от килограми мускули", каза той.

Аржентинският селекционер посочи Езекиел Лавеци като най-вероятен заместник на контузения Серхио Агуеро.

"Ако Лавеци играе, можем да го използваме на две позиции. Той може да застане на върха на атаката, а също така като ляво или дясно крило. Неговото присъствие на терена ще ни позволи да променяме системата без да вкарваме нови хора. Но искам да уточня, че това не означава нищо. Стартовият състав не е ясен, не съм го и обявил", завърши Сабея.

Победителят между Аржентина и Швейцария ще играе на четвъртфинал срещу Белгия или САЩ, които ще се изправят един срещу друг тази вечер от 23.00 часа.

източник: dnevnik.bg

Последни новини от категория Спорт


Новини
Източник Pixabay Откритото първенство на Франция, или Ролан Гарос, както е известно, е най-известният турнир по тенис на корт в света. Това е турнирът, който стартира през 1987 г ...
Новини
УЕФА окончателно отложи Европейското първенство по футбол, което трябваше да се проведе от 12 юни до 12 юли, съобщиха от Европейската футболна централа.Първенството ще се проведе през 2021 годи ...
Новини
Бившият капитан на националния отбор по футбол Ивелин Попов може да се завърне в състава на България за предстоящите баражи за Евро 2020 година.32-годишният футболист обяви, че последният м ...
Новини
Откриването на най-чаканото събитие - Световното първенство по футбол, е след броени часове.В продължение на месец светът ще бъде в плен на най-гледания спорт, но добре знаем, че макар много дами съ ...
Новини
Неслучайно то е редовна част от подготовката на военните и не просто стяга мускулите на торса, но и подобрява цялостната издръжливост на тялото. Говорим за планк или "дъска" - наглед п ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати