17 Април 2024 г. Сряда

Близо 4 тона месо откри акция на ДАНС в незаконен цех в Ст. Загора

2014-12-05 21:36:35

При специалицирана операция от нелицензиран месопреработвателен цех в Стара Загора са иззети 3 800 кг месо и готова продукция, предназначена за разпространение в търговската мрежа.

На 4-и декември в производствен цех на фирма „Петраците" e извършена проверка от служители на ДАНС.

Действията са във връзка с образувано досъдебно производство за неправомерно приспадане на ДДС в особено големи размери и нарушаване на правила, уреждащи добива, производството, преработката, съхранението или търговията с животни, суровини, храни или питиета, предназначени за общо ползване.

Установено е, че цехът произвежда месни заготовки без да има нужните разрешителни за такава дейност. Разрешителните са му отнети при подобна проверка през 2005 г.

Установено е, че готовата продукция се е разпространявала от фирмата в търговската мрежа, предимно в Южна България. Продукцията се произвеждапри занижени санитарно-хигиенни условия и липса на ветеринарно-медицински контрол. Служителите работят без трудови договори и без да бъдат осигурявани. Цехът е работил в тъмната част на денонощието с цел избягване на проверки от контролните органи.

На 18 ноември са били предприети административни мерки от представители на БАБХ по унищожаване на иззетите месни продукти в екарисаж и прекратяване работата на цеха.

Иззетото количество месо и месни заготовки са запечатани във фризерите на цеха. На управителите на дружеството са връчени протоколи за отговорно пазене на иззетото количество месо, както и административни актове за забрана за извършване на такава дейност.

На 26 ноември служители на Безопасност на храните разпечатват фризерите с цел изнасяне на месото и неговото унищожаване. След унищожаването на месото са получени данни, че въпреки наложените забрани, цехът отново работи и разпространява продукцията си в търговската мрежа на Южна България.

В резултат на установените противозаконни действия с цел пресичане и документиране на престъпната дейност на 4 декември е извършена повторна съвместна проверка в цеха на фирмата.

При осъществените процесуално-следствени действия от цеха саиззети около 3 800 кг месо и готова продукция в търговска опаковка.

източник: news.bg

Последни новини от категория Стара Загора


Новини
Вечерният час в Стара Загора падна.Това съобщиха от Регионалната здравна инспекция (РЗИ) - Стара Загора.Оттам уточняват, че директорът на служба д-р Станимир Станков е отменил ...
Новини
Шефът на БОП (Борба с организираната престъпност) - Стара Загора Ивайло Димов правил опити да "разпъва чадър" върху местен наркодилър, като ходатайствал за него пред съдебната влас ...
Новини
Казусът с определения за застрояване старозагорски парк "Бедечка" продължава с пълна сила. От скоро част от парка се разчиства от растителност, а от общината твърдят, че на практика ...
Новини
През ноември миналата година на мястото на съборените незаконни ромски къщи в парк „Борова гора” в Стара Загора бе проведена голяма залесителна акция, но 9 месеца по-късно от 3000 ...
Новини
Националният флаг поведе шествието на старозагорци към Самарското знамеХиляди жители на Стара Загора съпровождаха 300-метровия национален флаг в похода му към мемориалния комплекс „Б ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати