28 Март 2024 г. Четвъртък

"Лудогорец" с рекордна премия при победа срещу "Реал Мадрид"

2014-12-09 12:35:42

Българският шампион "Лудогорец" ще приключи днес дебютното си участие в груповата фаза на Шампионската лига по мечтан начин - с гостуване на митичния "Сантиаго Бернабеу" срещу най-силния отбор в света през последната година "Реал" (Мадрид). Разградчани впечатлиха с представянето си до момента и надминаха предварителните очаквания, като спечелиха четири точки в група В, в която са още "Ливърпул" и "Базел". В първата среща между двата отбора "Лудогорец" се опълчи на европейския шампион и загуби минимално с 1:2. Георги Дерменджиев и неговите футболисти са уверени, че могат да повторят добрата игра в София, а между хвалебствията за галактическия състав на мадридчани се прокраднаха надежди за нещо повече от достойно поражение.

 Залогът

"Реал" (Мадрид) отдавна си гарантира участие в осминафиналите като победител в групата, докато "Лудогорец" няма шансове да продължи в следващата фаза. Българският шампион все пак запазва надежди за място в европейските турнири през пролетта чрез третото място, даващо право на участие в Лига Европа. Разградчани имат четири точки, колкото и третият "Ливърпул", но предимството в директните мачове е на страната на английския вицешампион. Затова съставът, воден от Георги Дерменджиев, трябва да вземе поне точка на "Бернабеу" и да разчита, че "Ливърпул" ще загуби при домакинството на "Базел", който е с шестточки. 

Футболистите на Лудогорец ще получат отборна премия от 500 000 евро, ако направят чудо на "Бернабеу" и се класират за Лига Европа, твърди в. "България Днес". Сумата е абсолютен рекорд за българския спорт изобщо. За да вземат парите, играчите на нашия шампион трябва да победят Реал (Мадрид) като гости. 

"Реал" (Мадрид) се намира в серия от 18 поредни победи във всички турнири и се нуждае от още една, за да подобри рекорда на "Барселона".

 

"Реал" спечели пет победи в досегашните си пет мача, а при нов успех ще подобри рекорда на "Барселона" от 18-поредни победи във всички турнири, поставен под ръководството на Франк Рийкард през 2006 г. Последният отбор, който успя да открадне нещо от белите, беше градският съперник "Атлетико", който се наложи с 2:1 на "Бернабеу" през септември. Срещу "дюшекчиите" за Суперкупата на Испания (1:1) беше и единственият друг мач, който отборът на Карло Анчелоти не спечели като домакин. С голяма мотивация в двубоя с "Лудогорец" ще влезе и Кристиано Роналдо. Португалецът има 71 гола в Шампионската лига, като изостава с три попадения от Лионел Меси, който в миналия кръг стана най-резултатният играч в историята на турнира.


Новините:

"Реал" не може да разчита на четирима основни играч. Хамес Родригес, Лука Модрич и Сами Кедира са аут заради контузии, а Серхио Рамос е наказан заради картони. Всички останали в състава на Анчелоти са на разположение, но на голяма част от титулярите той ще даде почивка. На вратата вместо Икер Касияс ще бъде Кейлор Навас, а на пейката по всяка вероятност ще останат още Марсело, Дани Карвахал, Пепе и Карим Бензема. 

В състава на "Лудогорец" дълготрайно контузени са Роман Безяк и Брайън Ангуло, но всички останали футболисти са здрави. Михаил Александров се възстанови от лека мускулна травма и вероятно ще бъде в стартовата единайсеторка. Дерменджиев едва ли ще направи промени спрямо домакинството на "Ливърпул", когато тактиката с Дани Абало на върха на атаката и Александров и Върджил Мисиджан по крилата даде резултат. 


Треньорите:


Карло Анчелоти: "Лудогорец" ще искат да се представи добре и да спечели точка или повече. Те ще търсят своите шансове за класиране в Лига Европа. Това е отбор, който играе много бързо в предни позиции, преминават бързо през отделните фази. Очакваме бърз и динамичен мач. Роналдо няма да почива, защото се чувства отлично. Това, което прави, е невероятно. Няма друг като него. Трябва да продължи така. Има изключителна мотивация за себе си, за съотборниците си и за отбора, а ние му помагаме да продължава така."

Георги Дерменджиев:
 "Ние имаме цели, имаме и шансове. Докато мачът не свърши, шансът за класиране в Лига Европа си остава. Знаем какво преследват "Реал" и Роналдо и сме готови за това нещо. Това е един галактически отбор. Който и да играе, няма значение. Имам информация, че Карло Анчелоти ще направи промени, но в този отбор всички са супер футболисти. Ние завършваме груповата фаза на Шампионската лига на един абсолютно митичен стадион срещу най-добрия отбор в света. Ще играем така, както играхме и в София. Очакваме да стане един добър мач"


Моментна форма:

"Реал" се намира в изключителна форма с 18 поредни победи във всички турнири. Белите все още не са губили точка в Шампионската лига, а от началото на сезона имат 20 победи, едно равенство и три загуби в официалните си срещи. В тези двубои белите са вкарали впечатляващите 75 гола, като 29 от тях са дело на Роналдо. През уикенда мадридчани победиха "Селта" с 3:0 след хеттрик на португалеца и запазиха първото място в Примера дивисион с 36 точки от 42 възможни. 

"Лудогорец" подобри формата си в последните седмици. Доскоро българският шампион се представяше силно в Шампионската лига, но беше много неубедителен в А група. Голямото изоставане от ЦСКА обаче стресна разградчани, които спечелиха шест от последните си седем мача в българското първенство и се доближиха на три точки от лидера. В тези седем двубоя отборът на Георги Дерменджиев вкара 21 попадения, четири от които през уикенда в гостуването на "Берое".


Факти:

*Единственият друг случай, когато български отбор е гостувал на "Сантиаго Бернабеу" в официален мач, е през сезон 1979/1980 г. Това е "Левски", който губи с 0:2 в двубой от първия кръг на Купата на европейските шампион. "Реал" продължава напред с общ резултат 3:0. 

*"Реал" има десет поредни домакински победи в Шампионската лига и е само на две от рекорда на "Манчестър юнайтед", постигнат между 2006 и 2008 г. 

*Мадридчани могат да станат първият клуб в историята, спечели два пъти всички си мачове в груповата фаза. До момента по веднъж това са правили "Реал" (2011/2012), "Барселона" (2002/2003), "Спартак" (Москва) (1995/1996), ПСЖ (1994/1995) и "Милан" (1992/1993). 

*Kaрло Анчелоти има шест победи в мача срещу български отбори - три като футболист с екипите на "Рома" и "Милан" и две като треньор на "Ювентус". 

*"Лудогорец" преследва първата си точка срещу испански отбор в Европа. През миналия сезон тимът загуби два пъти срещу "Валенсия" в Лига Европа. 

*Българският шампион е спечелил 16 от 31-те си мача във всички турнири през този сезон. 

*Отборът от Разград няма победа в последните си шест гостувания в европейските клубни турнири. 

Вероятни състави:

"Реал": 
Кейлор Навас - Алваро Арбелоа, Начи Фернандес, Рафаел Варан, Фабио Коентрао - Асиер Ияраменди, Тони Кроос, Иско - Гарет Бейл, Кристиано Роналдо, Хавиер Ернандес;

"Лудогорец": Владислав Стоянов - Жуниор Кайсара, Козмин Моци, Георги Терзиев, Йордан Минев - Светослав Дяков, Фабио Ешпиньо, Марселиньо, Михаил Александров, Върджил Мисиджан - Дани Абало. 
източник: dnevnik.bg

Последни новини от категория Спорт


Новини
Източник Pixabay Откритото първенство на Франция, или Ролан Гарос, както е известно, е най-известният турнир по тенис на корт в света. Това е турнирът, който стартира през 1987 г ...
Новини
УЕФА окончателно отложи Европейското първенство по футбол, което трябваше да се проведе от 12 юни до 12 юли, съобщиха от Европейската футболна централа.Първенството ще се проведе през 2021 годи ...
Новини
Бившият капитан на националния отбор по футбол Ивелин Попов може да се завърне в състава на България за предстоящите баражи за Евро 2020 година.32-годишният футболист обяви, че последният м ...
Новини
Откриването на най-чаканото събитие - Световното първенство по футбол, е след броени часове.В продължение на месец светът ще бъде в плен на най-гледания спорт, но добре знаем, че макар много дами съ ...
Новини
Неслучайно то е редовна част от подготовката на военните и не просто стяга мускулите на торса, но и подобрява цялостната издръжливост на тялото. Говорим за планк или "дъска" - наглед п ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати