19 Април 2024 г. Петък

Анджелина Джоли на 40

2015-06-04 12:22:01
Една от най-известните жени в Холивуд днес – Анджелина Джоли, празнува на 4 юни своя 40-ти рожден ден. Тя е родена през 1975 година в Лос Анджелис, САЩ и днес освен актьорския си талант, е известна още с активната си позиция и благотворителните си акции по редица наболели хуманитарни въпроси.

В своята кариера Джоли е носител на Оскар за поддържаща женска роля за филма "Луди години", както и на три Златни глобуса и редица други награди. 

Част от най-известните филми с нейно участие са "Лара Крофт: Томб Рейдър", "Луди години", "Александър", "Мистър и Мисис Смит", "Подмяната" и редица други.

Ето най-интересните факти от живота на холивудската звезда:

Бъдещата звезда е родена в изцяло актьорско семейство. Баща й е известният американски актьор Джон Войт, а майка й - френската актриса Маршелин Бертран. Кръстниците на малката Анджелина също са актьори – Жаклин Бисет и Максимилиан Шел. 

Джоли израства само с майка си и живее бедно. Когато е на 14 започва да работи като модел, основно в Лос Анджелис, Ню Йорк и Лондон. Малко по-късно тя участва и в няколко музикални клипа, сред които клип на Лени Кравиц и "Anybody Seen My Baby" на The Rolling Stones.

Джоли прави своя дебют пред камера в ... няколко студентски филма на брат си. Истинската й кариера в киното обаче започва през 1993 г., когато изиграва първата си главна роля в нискобюджетния филм „Киборг 2“.

От 2001 г. е пратеник на добра воля на Агенцията за бежанците на ООН. Тя стриктно изпълнява тази своя роля и често посещава бежанци в различни части от света. 

Според списание "Forbes" Джоли е най-високо платената актриса в Холивуд през 2009, 2011 и 2013 г. 

Анджелина Джоли има три брака. На 28 март 1996 г. се жени за британския актьор Джони Лий Милър, с когото се запознава по време на снимките на филма „Хакери“. Двамата се развеждат 3 години по-късно. Следва брак с друг актьор – Били Боб Торнтън - на 5 май 2000 г. И той обаче оцелява 3 години. Настоящият й е брак е с друга голяма звезда в Холивуд – Брад Пит. Двамата са женени от 2014 година, макар реално да живеят заедно от 2005 г.

Анджелина Джоли има 6 деца. Три от тях са родени от нея, другите 3 са осиновени. Децата са от Камбоджа, Етиопия и Виетнам. 

През май 2013 г. актрисата се подлага на превантивна двойна мастектомия (отстраняване на млечните жлези). Взела е това решение, след като разбира, че има 87% генетично предразположение към рак на гърдата.
Признава, че симпатизира на футболния Ливърпул, защото синът й Мадок мечтае да играе за „червените“ от Анфилд. 

През 2007 година е обявена за най-големият секс символ за всички времена в британското телевизионно предаване „The 100 Greatest Sex Symbols“.

Признава, че преди години е имала интимна връзка с Джени Шимицу, актриса от японско-американски произход. Тя дори признава, че е било твърде вероятно да сключи брак с нея, ако малко по-късно не е срещнала своя първи съпруг.
източник: dnes.bg

Последни новини от категория Лайфстайл


Новини
Международния ден на жената всяка година се чества на 8 март като ден, който почита борбата за равни права на жените по цял свят. На този ден се честват икономическите, политическите и обществените ...
Новини
Днес почитаме св.Трифон.Свети Трифон се счита за пазач на лозята. Той е бил мъченик, светец лечител, който през 248 г. сл. Хр., при царуването на император Деций Траян бил посечен с меч.Роден ...
Новини
Брад Пит спечели Оскар за поддържаща мъжка роля. Наградата му се присъжда за ролята във филма "Имало едно време в Холивуд".Актьорът победи конкуренцията на Антъни Хопкинс, Том Х ...
Новини
Актьорът Кърк Дъглас е починал вчера на 103-годишна възраст. Новината съобщи неговият син Майкъл Дъглас пред сп. "Пийпъл", цитиран от Ройтерс. "С огромна тъга аз и моите братя ...
Новини
Актьорът Иван Ласкин почина на 48-годишна възраст във Военномедицинска академия в нощта срещу неделя, малко преди именния си ден.Той бе приет в болницата на 28 декември миналата година с тежка чер ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати