20 Септември 2024 г. Петък

ГЕРБ с декларация срещу поругаването на знамената на русофилския събор

2016-09-14 14:19:31
Неуместно и безсрамно е българите да бъдат противопоставяни помежду си чрез използването на клишета, че който обича Русия, трябва да бъде срещу Европейския съюз и НАТО.

Това обяви депутатката от ГЕРБ Галя Захариева от трибуната на парламента. Тя изчете декларация от името на групата на управляващите, за да осъди поругаването на знамената на ЕС и на НАТО през уикенда.

Двата флага бяха стъпкани публично по време на събора "Приятели на Русия" край язовир "Копринка". На събитието присъства лидерката на БСП Корнелия Нинова, кандидатът на червените за президент Румен Радев, депутатът Красимир Каракачанов и други. 

"Безотговорно е историята да се обвързва с днешните международни отношения. България е част от демократична и справедлива Европа.

Лепенето на етикети на тези, които имат различна интерпретация на историческите събития и обвиненията в предателство към Русия, е цинично и възмутително", обяви Захариева с патос, от който парламентът кънтеше. 

Тя допълни, че е възмутително, че този срамен акт е станал пред погледа на Нинова и Радев.  

"Кога бяха искрени ръководителите на БСП – когато с eхидна усмивка мълчаливо подкрепиха цинизма на потъпкващите знамената на Европа и на НАТО, или когато часове по-късно се сетиха да осъдят поругаването?", попита Захариева. 

"Не е ли това проява на политическа шизофрения, въпреки националния интерес?", попита още тя и призова Нинова да се извини публично. 

По думите й пПравителството на Бойко Борисов е върнало страната ни в единствения правилен път на развитие – европейският.

"Ето защо ние заявяваме, че няма да допуснем потъпкването на европейските ценности и символи. Това, че БСП се провалиха при управлението на европейските фондове, не е оправдание за поощряването на антиевропейското говорене", обяви още Захариева от името на депутатите от ГЕРБ.
източник: dnes.bg

Последни новини от категория Разни


Новини
В полунощ срещу Водици (Богоявление) народът на Слънцето винаги е почитал водата, като символ на Живота и Сътворението. Древният български ритуал е изпълняван много преди Христос. Извест ...
Новини
На 8 и 9 май по традиция се чества "Деня на победата" на Съюзниците във Втората световна война над силите на Оста. На първата дата празнуват западните съюзници, на втората - Русия и повеч ...
Новини
Китайската комунистическа партия (ККП) носи много тежка отговорност за възникването и първоначалното разпространение на тази силно заразна болест. Вирусът, който първоначално има животинс ...
Новини
Последващите коментари са на хора от личната ми Фейсбук листа (плюс един по и-мейл), живеещи в различни части на света. Помолих ги да опишат накратко какви са ограничителните мерки към момента, свъ ...
Новини
"В последно време на всички стана ясно, че сме изправени пред избора независим съд или прокурорска република.".Това заяви пред БНР адвокат Здравка Калайджиева, правозащитник, ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати