29 Март 2024 г. Петък

ГЕРБ и БСП пак се хванаха за гушите заради ставащото в парламента

2016-09-29 15:47:45
ГЕРБ и БСП влязоха в задочна словестна схватка за това каква е причината за провала на днешното заседание на парламента. 

Социалистите обявиха, че буксуването показва, че управляващото мнозинство се разпада. Според ГЕРБ пък бойкотът показва, че БСП започва да сгъстява червената мъгла и цели връщане на тройната коалиция.

"Въпросът е кой управлява - госпожа Цецка Цачева,  която не може да събере депутатите от ГЕРБ, г-н Цветан Цветанов, който прави конференция по тероризъма по време на заседанието на парламента или г-н Борисов, който привиква депутати по кръстовищата, за да търси кандидатът за президент на ГЕРБ?", попита говорителят на групата на БСП Жельо Бойчев. 

Той посъветва управляващите да не страхуват толкова от вота на недоверие, който социалистите ще внесат.

"Така или иначе кабинетът на ГЕРБ си отива, предсрочните избори са неизбежни", каза Бойчев. Той обясни, че към идеята на социалистите да се иска оставка на правителството има "неподозирано голям интерес" и в момента текат консултации. 

Според него това било разбираемо, защото "България и нейната репутация станаха за посмешище на световната дипломатичсека сцена". 

От ГЕРБ пък обвиниха социалистите, че разгръщат "сериозна пропагандна война" срещу управляващите.

"Външната политика започва да се ползва като прийом за разрешаване на вътрешнополитичиски въпроси, БСП започва да сгъстява червената мъгла", каза депутатът от ГЕРБ Георг Георгиев.

Според него изплува "фигурата на проваления политик Орешарски и явно започва реабилитация на старата тройна коалиция".

Той Свикнали сме БСП да се държи безотговорно, но не мислим, че българската дипломация трябва да става заложник на това".

Десислава Атанасова пък обясни, че БСП нямат достатъчно подкрепа за вот на недоверие. Според нея би било странно АБВ, които "довчера твърдяха, че няма да седнат с лъжци на една маса, а днес да са в сговор с БСП срещу кабинета".

Тя обвини социалистите, че превръщат подкрепата на кабинета за Кристалина Георгиева в разменна монета за дребни политически игри.
източник: dnes.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати