20 Април 2024 г. Събота

Тръмп започва да се измята - няма да отменя “Обамакеър” и засега няма да разследва Клинтън

2016-11-12 18:06:15

Новоизбраният президент на САЩ Доналд Тръмп изглежда смекчава позицията си по различни въпроси и обещания, които е дал, съобщават световни агенции.

В първото си интервю след президентските избори магнатът поясни, че може и да не отмени здравната реформа на Обама ("Обамакеър") и че засега не мисли да разследва Хилари Клинтън, тъй като не е приоритет.

 

Тръмп по време на предизборната кампания многократно заплашва, че "веднага ще отмени и ще замени" "Обамакеър" след встъпването си в длъжност.

Но той изтъкна пред "Уолстрийт джърнъл", че само може да промени здравната реформа, като задържи забраната за застрахователи, които отказват застраховка с предшестващи условия.

Магнатът добави също, че може да задържи условието, което позволява младите хора да бъдат здравноосигурени с пакетите на родителите им. Той добави, че за тези две точки е бил убеден по време на срещата с Барак Обамав Белия дом в четвъртък.

 

В интервю за CBS, което ще бъде излъчено в неделя, новият президент отбеляза, че ще измени или ще спре, или ще замени "Обамакеър" без никакви дупки в здравната реформа.

По отношение на Клинтън с помирителен тон Тръмп коментира в двете интервюта съперника си на президентските избори.

Не е нещо, за което мисля много, защото искам да разреша проблемите в здравеопазването, на трудовия пазар, граничния контрол и данъчната реформа, отговори Тръмп на въпрос на "Уолстрийт джърнъл" дали ще разследва бившия държавен секретар.

 

Коментарът на магната може да ядоса ядрото на поддръжниците му, които много пъти по време на предизборни мероприятия скандираха "Заключи я, заключи я".

Той добави още пред CBS, че било много мило от страна на Клинтън да му се обади по телефона и да признае загубата.

"Беше тежък разговор за нея, мога да си го представя (...) Тя не можеше да бъде по-блага. Тя просто каза: "Поздравления, Доналд, добра работа".

Той похвали Клинтън: "Тя беше много силна и много умна"

 

източник: news.bg

Последни новини от категория Свят


Новини
Източник: EPA/БГНЕСОпасната и недалновидна политика на Вашингтон постави САЩ и Русия на ръба на пряк сблъсък. За това предупреди говорителят на руското външно министерство Мари ...
Новини
Президентът на Русия Владимир Путин обяви през тази нощ в телевизионния ефир започването на война срещу Украйна под названието "специална военна операция в Донбас", ...
Новини
Президентът на САЩ Доналд Тръмп отказва да признае, че е загубил президентските избори, след като американски медии съобщиха, че Джо Байдън печели, пише " ...
Новини
Демократът Джоузеф Байдън е 46-ият президент на САЩ. Това обявиха CNN, NBC и АП.АП съобщи, че демократът побеждава в Пенсилвания и получава 20-те електорални гласа. С тях съб ...
Новини
Американците избират президент при безпрецедентна електорална активност. Само на предварителния вот са гласували над 100 милиона избиратели. Интересът към тези избори, единодушно опр ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати