19 Април 2024 г. Петък

Водици – магическо наричане на мълчана вода за сбъдване на желанията в нощта срещу Богоявление

2017-01-05 09:04:59

Паметта и силата на Водата, както и тяхната употреба и контролиране учените откриват и започват да използват едва през последните 15 години. 

Според старите български традиции – ВОДИЦИ, ВОДОКРЪЩИ е почитане на древния култ към водата (носител на началото, живота и сътворението, най-голямата Магическа сила). 
Това е Нощта на Мълчаната вода. Изнася се съд с чиста вода, която цяла нощ “мълчи” под звездите. И всеки, който иска “сбъдване” в полунощ, до тази вода изрича най-голямото си и силно желание. Поверието гласи, че Водата и Бога го чуват и то се сбъдва! 


6-ти януари е Мъжки водици

Млади мъже се хвърлят в реката за здраве и “мъжка сила”, а мъжки отрочета до една година се изкъпват в студена вода, за да станат мъже. Хвърлянето на Кръста е много стар, предхристиянски обичай, който символизира връщането на Животворното начало на водата. За това на този ден водата лекува и заздравява и всеки иска да „измие” болест и грях!


7-ми януари е Женски водици


На този ден се къпят млади жени и женски отрочета до една година. Тъй като женската утроба носи Силата на сътворението, жените понасят котли с Жива вода от “къпаните” реки и ръсят с тях за здраве и Благоденствие. Жените са Водичарки, Совойници. В някои райони на този ден отново се гадае и предсказва за любов и зачеване.
На 7-ми януари - започва сватбеният период
На тази дата свършват всички коледни празници и женското и мъжкото начало се обединяват от Водата и Сътворението!
Старите българи са вярвали, че на границата между земния и отвъдния свят тече реката на живота. Мястото, където душата се “измива” за последно, “съблича” тялото си и пречистена поема по пътя към Бога си. Знаели са, че Водата пречиства, лекува и помни. За това повечето от обредите са свързани с действия и наричания, отправени към, от и за Водата.


Как да наречете над водата, за да се сбъдне и най-съкровеното ви желание

 
На ВОДИЦИ се нарича за Ново начало! Това може да бъде сторено както на 6-ти , така и на 7-ми януари. Обредът се извършва с Вода, която от Мълчана се превръща в Наречена. Всеки Добросторник в обреда се умива с Мълчаната вода и изрича най-силните си желания и копнежи пред нея, за да я “обърне” в Наречена, Силна вода! Меси се Наричан обреден хляб, който минава през ръцете на някои от Водичарките. Нарича се за Ново начало, Сила, Благоденствие, Любов и Здраве!
Над водата можете да изричате думи, които да я променят, да й предадат огромна сила! След това я изпивате и в душата ви и тялото се влива онзи живот, който си дал на водата! Можеш да станеш по-млад, по-здрав, по-красив, по-силен, по-желан, по-добър... Настъпва нощта срещу ВОДИЦИ (Богоявление)! 

Една от най-магичните нощи на годината. Старите българи са вярвали, че в полунощ водата започва да "чува" и да сбъдва!


Ако вярвате на тази магия, изнесете съд с вода тази вечер някъде на открито (на балкона). Точно в 24.00 застанете до водата и на глас изречете най-съкровеното си желание! НА ГЛАС! После оставете водата под небето, да пренощува. Тя ще запомни емоцията ви и ще промени структурата си. Сутринта измийте очите си с тази вода. После изпийте остатъка, полейте растение с нея или поръсете дома си. Това е НАРЕЧЕНА вода! Тя ще носи енергията на желанието ви. Силата й е право пропорционална на емоцията ви и количеството Вяра! Така че , магията е във ваши ръце!


Опитайте се да си представите как ще изглежда животът ви, когато точно това желание бъде сбъднато. Опитайте се да „видите” тази картина във водата.
Огледайте се в нея!


РЕЧЕНОТО МИ ДА БЪДЕ СТОРЕНО!


После покрийте водата с кърпа (по възможност бяла) и се приберете.
Остави водата си цяла нощ да поеме ПРАВОТО ТИ СЛОВО. Да го чуе, да го залюлее, да го изкъпе, да му вдъхне живот и да пренареди твоето СБЪДВАНЕ.
На сутринта измийте очите си с нея и с много обич отпийте от вашето Сбъдване. После се приведете пред Водата и на глас й благодарете! Можете да я изпиете цялата или по малко...

И нека намисленото ви да бъде реализирано!

източник:  

Последни новини от категория Разни


Новини
В полунощ срещу Водици (Богоявление) народът на Слънцето винаги е почитал водата, като символ на Живота и Сътворението. Древният български ритуал е изпълняван много преди Христос. Извест ...
Новини
На 8 и 9 май по традиция се чества "Деня на победата" на Съюзниците във Втората световна война над силите на Оста. На първата дата празнуват западните съюзници, на втората - Русия и повеч ...
Новини
Китайската комунистическа партия (ККП) носи много тежка отговорност за възникването и първоначалното разпространение на тази силно заразна болест. Вирусът, който първоначално има животинс ...
Новини
Последващите коментари са на хора от личната ми Фейсбук листа (плюс един по и-мейл), живеещи в различни части на света. Помолих ги да опишат накратко какви са ограничителните мерки към момента, свъ ...
Новини
"В последно време на всички стана ясно, че сме изправени пред избора независим съд или прокурорска република.".Това заяви пред БНР адвокат Здравка Калайджиева, правозащитник, ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати