2 Октомври 2022 г. Неделя

Очаква се над 57 000 първокласници да тръгнат на училище днес

2022-09-15 11:14:57

Очаква се над днес 57 000 първокласници да тръгнат на училище. Близо 717 000 са всички ученици, които ще се обучават през новата 2022/2023 учебна година.

Учебната година ще стартира присъствено навсякъде. Взети са мерки за опазване здравето на учениците.

Това съобщиха от Министерството на образованието и науката. 

Общо 46 образователни институции от 14 области ще открият учебната година в други сгради, като най-честата причина за това са продължаващи ремонти. Сред тях са 18 училища от 9 области на страната.

За всички ученици и учители са осигурени условия за провеждане на нормален учебен процес. 

Президентът Румен Радев ще участва в тържественото откриване на новата учебна година в столичното 43. ОУ "Христо Смирненски". Той ще поздрави учениците, учителите и родителите по време на празничното събитие в двора на училището.

Министърът на образованието и науката проф. Сашо Пенов ще присъства на откриването на учебната година в 18 СУ "Уилям Гладстон"Христо Смирненски" в Карлово.

Зам.-министър Мария Гайдарова ще открие в 9,30 ч.. STEM център и новата учебна година в езиковата гимназия "Иван Вазов" в Пловдив.

Тя ще бъде и на старта на академичната учебна година в Медицинския университет в града (11 часа). Зам.-министър Надя Младенова ще е на тържеството в ОУ "Св. св. Кирил и Методий" в село Априлово, община Горна Малина, от 10,30 ч.

Зам.-министър проф. Албена Чавдарова ще открие учебната година в ЕГ "Васил Карагьозов" в Ямбол в 9,00 часа.

източник: news.bg

Последни новини от категория България


Новини
Президентът Румен Радев най-вероятно ще разпусне парламента в седмицата след 1 август, след като стана ясно, че партиите и коалициите трябва да се явят на предсрочни парламентарни избори.Началото н ...
Новини
Министерството на здравеопазването актуализира списъка на лечебните заведения, с които има сключен договор за предоставяне на лабораторни услуги. Списъкът включва общо 177 лечебни заведения.Министерс ...
Новини
На 2 юни по традиция почитаме паметта на Христо Ботев и загиналите за свободата на България. Този ден се чества от 1901 година, когато на връх Околчица - лобното място на Ботев, се събират ...
Новини
За пети пореден път печелим парламентарни избори. Премиерът Бойко Борисов не изневери на стила си от последната година и анализира резултатите от изборите с видеовключване във фейсбук ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати