13 Октомври 2024 г. Неделя

Обичах брат си... няма го. Не помня нищо за убийството!

2011-11-25 09:00:46

В началото на 2011 г. една история разтърси цяла България. Тийнейджър бе обвинен в жестокото убийство на майка си и 7-годишното си братче.

22 януари. 17-годишният Джунейт Шевкет звъни в спешния медицински център и съобщава, че е намерил майка си, цялата в кръв. 7-годишният му брат е обявен за издирване.

Часове по-късно трупът на детето е намерен на покрива на блока. Патоанатомите установяват, че медицинската сестра Невджин е многократно прободена с нож, а малкият Енис е задушен.

Трагедията в семейството се разиграва през нощта, когато бащата е нощна смяна.

Възпитан и свръхинтелигентен, така психолозите описват Джунейт.

Днес вече пълнолетен, Джунейт твърди, че не помни нищо от фаталната нощ. Но не отрича напълно, че той е автор на жестокото двойно убийство.

"Нищо не си спомням от онази нощ. Абсолютно нищо. Губят ми се първите дни, които съм задържан, губят ми се, като се събудих, не знаех къде съм. Не мога аз да съм го извършил. Не съм мислил по този въпрос, тъй като би ме съсипало, затова го избягвам", казва Джунейт пред bTV.

Пред разследващите той посочва мотива да сложи край на живота на най-близките си. Чувствал се пренебрегнат и недооценен от родителите си. Ревнувал от малкия си брат. Постоянно го упреквали и се съмнявали в способностите му. Доминираща роля в семейството имала майка му.

 

"Майка взимаше решенията, а и татко винаги се съгласяваше с нейните намерения, идеи, винаги ги приемахме. Съгласявах се и аз естествено, толкова ли не мога да си уча уроците, толкова ли не мога да помагам в кухнята, в отглеждането на брат ми, в неговите занимания... Харесваше ми да я хващам за нещо, за което е виновна мъничко и да знам, че тя е сгрешила, обаче тя не го приемаше, винаги искаше върху някои друг да преметне вината. Може би това малко ме е дразнило, но не винаги. Никога не ме е подценявала. Тя мрази хората, които не се борят, могат, но не се борят, могат повече, но не искат да го правят", разказва за майка си момчето.

Днес Джунейт най-много се разкайва за братчето си.

"Обичах го много, но сега го няма...няма го... Много го обичах, как да не го обичах, аз го гледах, бях му като втори баща", споделя още той.

източник: dnes.bg

Последни новини от категория Крими


Новини
По 5000 евро са предлагани на общински съветници от Созопол, за да гласуват за продажбата на земята край Алепу. Това заяви бившият общински съветник и екс областен управител на ...
Новини
Шефът на Контролния съвет на "Лукойл България" Валентин Златев е призован в прокуратурата като свидетел на 22 юни, съобщи "24 часа".От компанията са заяв ...
Новини
Четирима са задържаните за смъртта на Милен Цветков, коментира пред БНТ журналистът Иво Никодимов.Освен Георги Иванов, синът на депутата от ГЕРБ, в кол ...
Новини
Разследващият журналист Слави Ангелов, главен редактор на в. "168 часа", е бил нападнат и пребит тази вечер пред дома си на столичния булевард "Дон ...
Новини
Прокуратурата ще бди да не се извършват престъпления в условията на извънредно положение. Главният прокурор Иван Гешев увери, че ще се съблюдава дали се спазва карантината, ще с ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати