20 Септември 2024 г. Петък

Баничка за 1,5 млн. лева

2012-06-23 16:50:56

Засилено полицейско присъствие има в цялата страна, след обира на милион и половина лева в Пловдив.

Изходите на града са блокирани от полицейски патрули, проверяват се масово документите на шофьорите. Засилено полицейско присъствие има и по границите.

 

МВР издирва 33-годишния Георги Енев, който е шофирал инкасовия автомобил на фирмата "G4S". Помолил колегата му да слезе и да купи баничка, след което изчезнал с автомобила и парите. Колата е открита на улица "Петрова нива" до №64.

"Улицата е тясна и задънена, има много паркирани автомобили и помислихме, че колата просто е паркирана временно", разказа пред Dnes.bg Мария Патишанова, която живее в кооперация на улицата.

Никой от съседите не е видял как се изнасят парите в 14 часа по обед.

"Сигурно е замесен шофьора, трябва да имаш вътрешна информация", прогнозира бивш офицер.

Сигналът за случилото се бил подаден с известно закъснение, въпреки че GPS-ът в инкасовия автомобил е отчел отклонение от маршрута на колата.

 


Друга версия гласи, че е замесен шефът на фирма "G4S", тъй като през април от кола на същата охранителна фирма бяха задигнати 2 милиона лева край Севлиево. Не се изключва и версия отвличане.

 

От полицията отказват всякакъв коментар с аргумента, че това е тежко криминално престъпление. Дори полицаите в отпуск са извикани на работа, научи Dnes.bg.

33-годишният Георги Енев е от Пловдив, показва профила му в социалната мрежа Facebook. Той има едва 64 приятели, но и доста купонджийски снимки.

Във форумите в интернет пък бивши служители на фирмата се оплакват от ниското заплащане – те взимали между 350 и 400 лева.

Това също може да е една от причините за обира. От фирмата не коментират втората крупна кражба от техен инкасо автомобил.

източник: dnes.bg

Последни новини от категория Крими


Новини
По 5000 евро са предлагани на общински съветници от Созопол, за да гласуват за продажбата на земята край Алепу. Това заяви бившият общински съветник и екс областен управител на ...
Новини
Шефът на Контролния съвет на "Лукойл България" Валентин Златев е призован в прокуратурата като свидетел на 22 юни, съобщи "24 часа".От компанията са заяв ...
Новини
Четирима са задържаните за смъртта на Милен Цветков, коментира пред БНТ журналистът Иво Никодимов.Освен Георги Иванов, синът на депутата от ГЕРБ, в кол ...
Новини
Разследващият журналист Слави Ангелов, главен редактор на в. "168 часа", е бил нападнат и пребит тази вечер пред дома си на столичния булевард "Дон ...
Новини
Прокуратурата ще бди да не се извършват престъпления в условията на извънредно положение. Главният прокурор Иван Гешев увери, че ще се съблюдава дали се спазва карантината, ще с ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати