19 Април 2024 г. Петък

33-годишна майка на две деца убила бебето си

2016-02-22 06:33:46
33-годишна жена, майка на две деца от димитровградското село Сталево, е убила новороденото си момиченце, съобщава Дарик.

По случая тече разследване, а хората в селото са потресени от случилото се и възмутени, че майката убила новороденото си бебе, е на свобода.

Сигналът до полицията подал кметът Пеньо Колев, на когото жени от селото разказали, че Невена, която има две момчета - на 7 и 1,9 години, вече не е бременна, но бебе няма.

Пред пристигналите на място полицаи 33-годишната Невена Тенева първоначално отричала, но след като я повели за преглед при лекар, сама признала какво е сторила и ги завела при трупа на новороденото, захвърлен в чувал до плевнята. Информацията бе потвърдена от полицията и прокуратурата.

Жената родила момиченцето сама, в порутената къща на родителите й, в края на село Сталево. В стаята са били и двете деца, които по думите й не разбрали нищо, защото било късно през нощта и те спели. Там тя е родила сама и второто си дете, но тогава потърсила лекарска помощ и пристигнала линейка.

По разказа й сега бебето не изплакало, изглеждало й уродливо и затова тя го изхвърлила навън в студа. Не потърсила лекарска помощ нито по време на бременността, нито при раждането, защото се страхувала, че нещо с детето не е наред, разказа Невена.

Според запознати със случая, детето се е родило живо и след около три часа е починало от измръзване. Причината за смъртта му е потвърдена и от аутопсията в хасковската съдебна медицина.

Невена признава, че тя е сложила телцето в чувал и го е захвърлила зад къщата, където го намерила и полицията, на която сама показала мястото.

За случая в село Сталево знаят всички и са възмутени, че жената е на свобода. 

"Ходи си до магазина, все едно нищо не е станало", разказват сталевци. 
Жените от селото коментират, че са потресени и възмутени от случилото се. Споделят още, че и трите деца на Невена са от различни бащи.

В момента жената е безработна, но получава помощи, а майка й Запрянка - пенсия. С тези общо около 400 лв. се издържа цялото 5-членно домакинство. Невена е работела в цех на шивашка фабрика и по програми за временна заетост в общинския траурен дом в Димитровград, както и към кметството в Сталево през 2013 г.

Хората в селото коментират, че нямат обяснение за постъпката й, тъй като до момента и Невена и майка й се грижели добре за двете момченца. По-голямото е ученик и по разказите на сталевци - изключително умно и будно дете, което за празниците рецитирало стихове в организираните там тържества.

Двете братчетата са изведени от дома на Невена още в нощта, когато е разкрито убийството и настанени от социалните в приемно семейство в Димитровград, след като Невена е била задържана за 72 часа.

"Съжалявам за това, което направих! Сгреших! Искам си децата", обясни през сълзи Невена. 

Обяснението, което дава за постъпката си е, че се страхувала да признае на когото и да било за бременността си, тъй като плодът не мърдал в утробата й. Притеснявах се, че ще е недъгаво и в селото ще ме подиграват, разказа тя.

След тридневен арест Районната прокуратура в Димитровград е наложила на Невена Тенева най-леката мярка за неотклонение - "подписка". Срещу нея се води разследване за убийство от майка на детето й веднага след раждането.

Предвиденото от закона наказание е до 3 години затвор.
източник: dnes.bg

Последни новини от категория Крими


Новини
По 5000 евро са предлагани на общински съветници от Созопол, за да гласуват за продажбата на земята край Алепу. Това заяви бившият общински съветник и екс областен управител на ...
Новини
Шефът на Контролния съвет на "Лукойл България" Валентин Златев е призован в прокуратурата като свидетел на 22 юни, съобщи "24 часа".От компанията са заяв ...
Новини
Четирима са задържаните за смъртта на Милен Цветков, коментира пред БНТ журналистът Иво Никодимов.Освен Георги Иванов, синът на депутата от ГЕРБ, в кол ...
Новини
Разследващият журналист Слави Ангелов, главен редактор на в. "168 часа", е бил нападнат и пребит тази вечер пред дома си на столичния булевард "Дон ...
Новини
Прокуратурата ще бди да не се извършват престъпления в условията на извънредно положение. Главният прокурор Иван Гешев увери, че ще се съблюдава дали се спазва карантината, ще с ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати